Buradasınız

Engin Günaydın

  • Engin Günaydın

Engin Günaydın 29 Ocak 1972'de Erbaamızda doğdu. Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Engin Günaydın Garanti Bankası reklamında oynadı. Engin Günaydın 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası'nın reklam yüzü oldu, 2009'da da yeni reklamlarında oynadı, 2013 yılında Artema'nın yeni yüzü oldu ve reklamlarında oynadı.

Hayatı
İlk yıllar ve tiyatro kariyerinin başlangıcı

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat'ın Erbaa, Tanoba ilçesinde doğdu. İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı. Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuarı'na girdi.

Engin Günaydın 1996'da profesyonel olarak tiyatroya girmiş, Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara'da yaşadı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti. Bir Demet Tiyatro"dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'la "Aşkım Aşkım" dizisinde Tarık Usta'yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz'un Yazgı'sıyla Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

2001-2004:Zaga
Engin Günaydın, kendini asıl Okan Bayülgen'in sunduğu Zaga'da gösterdi. Burada kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı. Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında "Hadi Uç Bakalım" ve "Alacakaranlık" dizilerinde oynadı.

2004-2009:Avrupa Yakası
Engin Günaydın, asıl çıkışını Gülse Birsel'in kendisini fark etmesiyle Avrupa Yakası'na katılarak yakaladı. Burada "Burhan Altıntop" karakterini canlandırarak büyük ilgi gördü. Dizinin 14 Eylül 2005 tarihindeki 3. Sezon'da giriş yapan Günaydın, dizide İdare Müdürü rolünü canlandırdı ve dizinin 24 Haziran 2009 tarihindeki son bölümüne kadar devam etti.

2011-2012:Muhteşem Yüzyıl
1. Sezon 1. Bölüm'de konuk olarak geldiği saraya 2. Sezon 1. Bölüm (35. Bölüm)'de yerleşmeye karar vermiş ve dizi kadrosuna dahil olmuştur. Daha sonra sözleşmesi bitmiş ve diziden ayrılmıştır.

Diğer Projeleri
Engin Günaydın O Hikayedeki Mal Benim adlı bir stand-up şovu sunmaktadır.

Filmografi
Sinema filmleri
(2011): Yeraltı - Muharrem
(2009): Vavien - Celal
(2005): Takva - Erol
(2004): Gora - Dergi Editörü
(2004): Yazı Tura - Sencer
(2001): Yazgı (film, 2001) - Necati

Televizyon dizileri
(2013): Galip Derviş - Galip
(2011): Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa
(2011): Üsküdar'a Giderken - Muhtar
(2005 - 2009): Avrupa Yakası - Burhan Altıntop
(2004): Size Baba Diyebilir Miyim? - Mahir
(2003): Hadi Uç Bakalım - Senayi
(2003): Alacakaranlık
(2002): Zor Baba - Bilal
(2001): Aşkım Aşkım - Tarık Usta
(2000): Güneş Yanıkları - Sacit
(1997): Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan

Ödülleri
2013 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)
19. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)

Benzer İçerikler

Ali Osman Sırrı Holayi
Son devir Anadolu velîlerinden. Tokat'ın Erbaa ilçesi Holay köyünde 1877 yılında doğdu. Doğduğu köyde tahsîlini tamamladıktan sonra saatçilik yapmaya...
Erbaa Belediyesi Ödüllü Maskot Yarışması
Tokat'ın Erbaa ilçesinde ödüllü maskot yarışması düzenlendi. Geleneksel Erbaa etkinliklerinde kullanılacak olan ve ilçeyi en iyi anlatan maskota 3...
Haberler
Güncel haberleri burada bulabilirsiniz...
Erbaa'da Tarihi Yerler: Erbaa Kent Müzesi (Kültür Evi)
Yeni yerleşimde Erbaa’nın Hükümet Konağı olarak 1946 yılında inşa edilen bina bu gün şehir meydanında Erbaa Kent Müzesi olarak misafirlerini...
'Çocuğumun Çaresizliğine Çare Olacak Bir Hekim, Bir Uzman Yok Mu?'
 Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan Yaşar ailesi, 4 yaşındaki oğulları Nebi'ye uzanacak yardım elini bekliyor. Doğduktan 3 ay sonrasına kadar hiç...
Erbaa'da Kar Tatili
08 Ocak 2013 (08.01.2013) tarihinde gece 1 gün olan kar tatili 09 Ocak 2013 tarihinde köy ve kasabalarda 3 güne ilçe merkezinde gündüzlülere de 3...
Bir zamanlar taneyle satın aldığı kiviyi şimdi bahçesinde yetiştiriyor
Tokat’ın Erbaa ilçesi Tepekışla köyünde oturan Mehmet Soğan (62), ilk olarak Ankara’da gördüğü ve taneyle satın aldığı kiviyi, bugün...
Erbaa'da Bin 800 Kişiye Yardım Yapıldı
İlçemizde Ramazan ayı dolayısı ile yardıma muhtaç bin 800 kişiye ayni ve nakti yardım yapıldı. Erbaa Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla...