Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Hayırsever İşadamı Ali ÖZGÜL’ e plaket verildi. (28.09.2009)

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
28 Ağustos, 2012 - 00:26 -- erbaaliyiz

İlçemizde bir çok hayırlı işe yaptığı destekle anılan hayırsever İşadamı Ali ÖZGÜL’ e İlçemiz Kaymakamı Sayın Erdal ÇAKIR tarafından plaket verildi.

Erbaa İlçesini Hasan Uğurlu Barajı Üzerinden Karadeniz Bölgesine (Samsun) bağlayan feribot çalışmaktadır. Hali hazırdaki yok Beykaya Köyü içerisinden ve oldukça yamaç ve altyapı eksikliği ile hizmet vermekteydi.

Gökal Beldemiz ve çevre köylerimizde özellikle yoğun olarak fındık üretimi yapılmaktadır. Pazar günleri Gökal Beldemizde bölge pazarı kurulmakta olup, sadece İlçemize bağlı civar köyler değil, Ordu İli Akkuş İlçesi ile Samsun İli Ayvacık İlçesi Köyleri de bu pazara katılmaktadırlar. Bu pazardan sadece yaklaşık 4.ooo ton fındık pazarı oluşmaktadır. Bölgedeki köylerin tüm Pazar ilişkileri de bu Pazar üzerinden sağlanmaktadır.

Civar köylerde üretilen başta fındık olmak üzere bir çok ürün bu Pazar vasıtasıyla Samsun iline gitmektedir. Mevcut yolun yüksekten geçmesi ve alt yapısının eksik olması kış şartlarında yolun ulaşıma kapanmasına neden olmaktaydı.

Bundan dolayı Gökal Beldesi Sarıkaya Mahallesi- Beykaya Köyü Değirmenlibük Mahallesi istikametinden direk feribota yol yapılması ihtiyaç haline gelmişti. 2007 yılında proğramda olmayan bu işe, Erbaa’lı hayırsever İşadamı Ali ÖZGÜL tarafından 150.000 (Yüzellibin) Türk Lirası bağış yapılmış ve yol inşaatına başlanmıştır.

Erbaa Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince 2008 yılında KÖYDES Programı kapsamına alınan yol çalışması devam etmiştir. 2009 yılında ise İl Özel İdaresi araçlarının çalışmaları sonucunda Gökal Beldesinden feribota kadar yaklaşık 15 km’lik yol ulaşıma açılmıştır.

Bu yolun ulaşıma açılmasıyla hem düşük rakımdan kışında rahat bir ulaşım sağlanacak olan bu yolun yapımında büyük desteği olan hayırsever İşadamı sayın Ali ÖZGÜL’e Erbaa Kaymakamı Sayın Erdal ÇAKIR makamında plaket vermiştir. Kaymakam ÇAKIR yaptığı konuşmada " Hayırsever İşadamı Ali ÖZGÜL beye yaptığı bağışlardan dolayı teşekkür ediyorum. Erbaa'lılar olarak Ali Beyin İlçemize yaptığı bağışları bilmekte ve şükranla karşılamaktayız. Ali ÖZGÜL beyinde özellikle kamunun ihtiyaç duyacağı alanlarda bağış ve hizmetlere devam edeceğini umuyoruz ve bunu çeşitli konuşmalarımızda paylaştık. Tekrar teşekkür ediyor, sağlılı ve huzurlu bir yaşam diliyorum" dedi.

Bizde hayırsever İşadamı Ali ÖZGÜL’e teşekkür ediyor. Sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.

Haber: http://www.erbaa.gov.tr/default_B0.aspx?id=203

Ayrıca bakınız