Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Erbaa'dan Özürlülere Destek Programına 3 Projenin Tanıtımı Yapıldı

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
2 Mart, 2013 - 18:10 -- erbaaliyiz

Özürlüler Destek Programı kapsamında Tokat ili Erbaa ilçesinde 3 proje kabul edildi. Erbaa Rehberlik ve Araştırma merkezinin ENGELLER AŞILSIN,Erbaa Özel Eğitim Uygulama Merkezinin HAYATIN KURALI DEĞİŞTİ ENGELLİYLE ENGELSİZ EŞLEŞTİ ve Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ENGELLERİ SPOR YAPARAK AŞALIM PROJELERİ ülke genelinde kabul edilen 60 projenin arasına girerek ilçemiz için mutluluk kaynağı olmuştur. Bu projeler de ENGELLER AŞILSIN PROJESİ ile Erbaa geneli görme, işitme ve ortopedik engelli taraması yapılması, HAYATIN KURALI DEĞİŞTİ ENGELLİYLE ENGELSİZ EŞLEŞTİ projesi ile toplumu oluşturan farklı gruplarla engelli öğrencileri kaynaştırarak sosyal etkinliklerde buluşturmak, ENGELLERİ SPOR YAPARAK AŞALIM projesinde ise engelli bireylerin karate, tekvando ve güreş gibi spor dallarında eğitim görmeleri hedeflenmektedir.

Proje tanıtım toplantısı yapılarak projelerin detayları Erbaa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Sümeyra GÜLER ÖZSOY ve Erbaa RAM psikolojik danışmanlarından Özmen BEKTAŞ tarafından anlatıldı. Toplantıya Erbaa Kaymakamı Abdülkadir DEMİR, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet DUMAN, , Erbaa Belediye Başkanı Ahmet YENİHAN, İlçe Emniyet Müdürü İsmail KILIÇ, İlçe Jandarma Komutanı Fatih TATLICI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrahim GÖKÇE, kurum müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Programın açılışında konuşan İlçe Spor Müdürü Raif ÜNAL “engelli bireylerin topluma kazandırılması noktasında sporun çok önemli bir yer tuttuğunu, böylelikle engelli bireylerin özgüvenlerinin güçlendirileceğini” vurgulamıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tokat İl Müdürü Ahmet DUMAN “ İlçemizde sosyal projelerle yapılan çalışmalar bizleri çok memnun ve mutlu etmektedir. Tokat bünyesinde geçen projelerde Erbaa her zaman kendi yerini almayı başarmıştır. Bunun için engelli bireylerin topluma kazandırılması anlamında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Erbaa Kaymakamı Abdülkadir DEMİR de toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Engelli bireyler bu toplumun bir parçasıdır. Onlara gereken hassasiyetle yaklaşılmalı ve toplum olarak da onlara sahip çıkmalıyız. Yapılan bu tür projeler sayesinde onlara ulaşmamız kolaylaşacaktır. Biz bu tür projeleri önemsiyor ve destekliyoruz. Diğer kurumlardan da bu yönde çalışmalar yaparak hayatın her aşamasında engelli bireylerle birlikte olmalarını istiyoruz.”

Projeleri tanıtan uzmanlar ilk olarak engellilik ve engellenmek arasındaki ilişkiyle farkındalık oluşturmak adına bir konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmalarında psikolojik danışman ÖZMEN BEKTAŞ sık sık engellilik ve engellenmek kavramlarına dikkatleri çekerek proje detaylarını ve 3 kurum tarafından gerçekleştirilecek olan projelerin faaliyetlerini anlattı.

Psikolojik Danışman Sümeyra GÜLER ÖZSOY “engellilik bedensel, zihinsel ya da ruhsal olarak sosyal hayatın gerisinde kalması anlamına geliyorsa; herhangi bir özelliğinde herhangi bir kaybı olmayan fakat kabiliyetlerini gerektiği gibi kullanmadığı için sosyal hayatın gerisinde kalan insanlar da var.Göz görmek, kulak işitmek, akıl düşünmek, ayak yürümek içindir. Bütün bu organlara sahip olup da çeşitli bağımlılıklarla bu organları kullanılmaz hale getirmek de bir engelliliktir” dedi.

Proje tanıtım geçişleri esnasında müzik öğretmeni Mustafa KOÇ tarafından ney ve keman dinletisi yapılmıştır. Tanıtım toplantısı ikramlarla sona ermiştir.