Erbaa Sözlüğünden

Evin girişi, hol.

O Bir Erbaalı

Erbaa Nöbetçi Eczane

Bugün için nöbetçi eczane bilgisi girilmemiş.

Takvimi Göster

Engin Günaydın

Engin Günaydın 29 Ocak 1972'de Erbaamızda doğdu. Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Engin Günaydın Garanti Bankası reklamında oynadı. Engin Günaydın 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası'nın reklam yüzü oldu, 2009'da da yeni reklamlarında oynadı, 2013 yılında Artema'nın yeni yüzü oldu ve reklamlarında oynadı.

Hayatı
İlk yıllar ve tiyatro kariyerinin başlangıcı

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat'ın Erbaa, Tanoba ilçesinde doğdu. İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı. Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuarı'na girdi.

Engin Günaydın 1996'da profesyonel olarak tiyatroya girmiş, Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara'da yaşadı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti. Bir Demet Tiyatro"dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'la "Aşkım Aşkım" dizisinde Tarık Usta'yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz'un Yazgı'sıyla Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

2001-2004:Zaga
Engin Günaydın, kendini asıl Okan Bayülgen'in sunduğu Zaga'da gösterdi. Burada kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı. Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında "Hadi Uç Bakalım" ve "Alacakaranlık" dizilerinde oynadı.

2004-2009:Avrupa Yakası
Engin Günaydın, asıl çıkışını Gülse Birsel'in kendisini fark etmesiyle Avrupa Yakası'na katılarak yakaladı. Burada "Burhan Altıntop" karakterini canlandırarak büyük ilgi gördü. Dizinin 14 Eylül 2005 tarihindeki 3. Sezon'da giriş yapan Günaydın, dizide İdare Müdürü rolünü canlandırdı ve dizinin 24 Haziran 2009 tarihindeki son bölümüne kadar devam etti.

2011-2012:Muhteşem Yüzyıl
1. Sezon 1. Bölüm'de konuk olarak geldiği saraya 2. Sezon 1. Bölüm (35. Bölüm)'de yerleşmeye karar vermiş ve dizi kadrosuna dahil olmuştur. Daha sonra sözleşmesi bitmiş ve diziden ayrılmıştır.

Diğer Projeleri
Engin Günaydın O Hikayedeki Mal Benim adlı bir stand-up şovu sunmaktadır.

Filmografi
Sinema filmleri
(2011): Yeraltı - Muharrem
(2009): Vavien - Celal
(2005): Takva - Erol
(2004): Gora - Dergi Editörü
(2004): Yazı Tura - Sencer
(2001): Yazgı (film, 2001) - Necati

Televizyon dizileri
(2013): Galip Derviş - Galip
(2011): Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa
(2011): Üsküdar'a Giderken - Muhtar
(2005 - 2009): Avrupa Yakası - Burhan Altıntop
(2004): Size Baba Diyebilir Miyim? - Mahir
(2003): Hadi Uç Bakalım - Senayi
(2003): Alacakaranlık
(2002): Zor Baba - Bilal
(2001): Aşkım Aşkım - Tarık Usta
(2000): Güneş Yanıkları - Sacit
(1997): Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan

Ödülleri
2013 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)
19. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)

Benzer İçerikler

Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali - 2012
Her Ağustos ayının son haftasında yapılan Erbaa Keçeci Baba Kültür Festivali bu yılda yoğun katılım ve coşku ile gerçekleşti.Erbaa Keçeci Baba Kültür...
Önemli Şahsiyetler
Erbaamızda yetişen önemli şahsiyetler...
Erbaa'da Tarihi Yerler: Erbaa Kent Müzesi (Kültür Evi)
Yeni yerleşimde Erbaa’nın Hükümet Konağı olarak 1946 yılında inşa edilen bina bu gün şehir meydanında Erbaa Kent Müzesi olarak misafirlerini...
Japon ve Temel
Japonun biri Rize'de bir kahveye girmiş ve herkese kafa tutmuş:- Var mı aranızda delikanlı? Varsa çıksın dışarı!Temel kapıya doğru yürümüş:-...
ESİAD Yeni Yönetim
ESİAD 28.07.2011 tarihinde gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile yeni yönetim ve üyelerini seçti. Belirtilen toplantıda tüzük...
Ağcakeçi Köyü
Tarihi Eski ve yeni adı Ağcakeçi. Köyün adının buraya yerleşen ailelerden birinin keçi beslediği, bunların üzerinde beyaz benekleri olduğu için...
Tokat'ta Trafik Kazası
Tokat’ta kamyonla otomobilin karıştığı trafik kazası maddi hasarla atlatıldı. Edinilen bilgiye göre; Çay Mahallesinden yokuş aşağı yoldan inerek...
Vakıflar ve Dernekler
MEVCUT D E R N E K L E R ADRESLERİ VE BAŞKAN İSİMLERİ   AVCILAR ATICILAR SPOR KULUBÜ DERNEĞİ  ...