Erbaa Sözlüğünden

Sıkıntı, dert.

O Bir Erbaalı

Erbaa Nöbetçi Eczane

Bugün için nöbetçi eczane bilgisi girilmemiş.

Takvimi Göster

Engin Günaydın

Engin Günaydın 29 Ocak 1972'de Erbaamızda doğdu. Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Engin Günaydın Garanti Bankası reklamında oynadı. Engin Günaydın 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası'nın reklam yüzü oldu, 2009'da da yeni reklamlarında oynadı, 2013 yılında Artema'nın yeni yüzü oldu ve reklamlarında oynadı.

Hayatı
İlk yıllar ve tiyatro kariyerinin başlangıcı

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat'ın Erbaa, Tanoba ilçesinde doğdu. İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı. Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuarı'na girdi.

Engin Günaydın 1996'da profesyonel olarak tiyatroya girmiş, Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara'da yaşadı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti. Bir Demet Tiyatro"dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'la "Aşkım Aşkım" dizisinde Tarık Usta'yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz'un Yazgı'sıyla Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

2001-2004:Zaga
Engin Günaydın, kendini asıl Okan Bayülgen'in sunduğu Zaga'da gösterdi. Burada kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı. Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında "Hadi Uç Bakalım" ve "Alacakaranlık" dizilerinde oynadı.

2004-2009:Avrupa Yakası
Engin Günaydın, asıl çıkışını Gülse Birsel'in kendisini fark etmesiyle Avrupa Yakası'na katılarak yakaladı. Burada "Burhan Altıntop" karakterini canlandırarak büyük ilgi gördü. Dizinin 14 Eylül 2005 tarihindeki 3. Sezon'da giriş yapan Günaydın, dizide İdare Müdürü rolünü canlandırdı ve dizinin 24 Haziran 2009 tarihindeki son bölümüne kadar devam etti.

2011-2012:Muhteşem Yüzyıl
1. Sezon 1. Bölüm'de konuk olarak geldiği saraya 2. Sezon 1. Bölüm (35. Bölüm)'de yerleşmeye karar vermiş ve dizi kadrosuna dahil olmuştur. Daha sonra sözleşmesi bitmiş ve diziden ayrılmıştır.

Diğer Projeleri
Engin Günaydın O Hikayedeki Mal Benim adlı bir stand-up şovu sunmaktadır.

Filmografi
Sinema filmleri
(2011): Yeraltı - Muharrem
(2009): Vavien - Celal
(2005): Takva - Erol
(2004): Gora - Dergi Editörü
(2004): Yazı Tura - Sencer
(2001): Yazgı (film, 2001) - Necati

Televizyon dizileri
(2013): Galip Derviş - Galip
(2011): Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa
(2011): Üsküdar'a Giderken - Muhtar
(2005 - 2009): Avrupa Yakası - Burhan Altıntop
(2004): Size Baba Diyebilir Miyim? - Mahir
(2003): Hadi Uç Bakalım - Senayi
(2003): Alacakaranlık
(2002): Zor Baba - Bilal
(2001): Aşkım Aşkım - Tarık Usta
(2000): Güneş Yanıkları - Sacit
(1997): Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan

Ödülleri
2013 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)
19. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)

Benzer İçerikler

2011 Yılı Muvazzaf Astsubay Temini
K.K.K.lığı 2011 yılı muvazzaf astsubay temin faaliyeti kapsamında 14 Ağustos 2011 tarihinde yapılan...
Erbaa'da Park Halindeki Minibüs Yandı
İlçemizde sabah saatlarinde bir minibüs tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olay, Cumhuriyet Mahallesi Karanfil Sokak'ta sabah saat 09.00...
Tokat'ta Trafik Kazası
Tokat’ta kamyonla otomobilin karıştığı trafik kazası maddi hasarla atlatıldı. Edinilen bilgiye göre; Çay Mahallesinden yokuş aşağı yoldan inerek...
Emniyetten Futbolcuya Müdehale
Bölgesel Amatör Lig 3. Grup da ki temsilcimiz Erbaa Güreş İhtisas Spor Lig’in 8. hafta mücadelesinde kendi evinde Öz Espiye Belediyespor’u ağırladı...
Erbaa'da 7D Sinema
Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Erbaa ilçesinde 7D sinemanın açılışına katıldı. Bazı açılışlara katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erbaa'...
Erbaa'da Yaşayan Kelebek Türleri
Erbaamızda yaşayan, görüntülenen kelebek  türlerinin görüntülenmeye başlama ve bitiş zamanları ile kelebeklerin yaşam alanları beslenmeleri...
Erbaa Çamdibi Köyünde Traktör Şarampole Yuvarlandı: 1 Ölü 3 Yaralı
Kaza, akşam Tokat’ın Erbaa ilçesine Bağlı Çamdibi köyünün Harpbaşı mevkiinde meydana geldi. 70 yaşındaki sürücü Ziya Torun, kullandığı traktörün...
Erbaa'da Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
İlçemiz Engelli Köyü'nde çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Engelli köyünde Mustafa Gündüz (36) ile Erdoğan Ç. (22)...