Erbaa Sözlüğünden

Tarlada sap, yonca, vs. toplamaya yarayan 3 dişli tarım aleti.

O Bir Erbaalı

Erbaa Nöbetçi Eczane

Bugün için nöbetçi eczane bilgisi girilmemiş.

Takvimi Göster

Engin Günaydın

Engin Günaydın 29 Ocak 1972'de Erbaamızda doğdu. Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Engin Günaydın Garanti Bankası reklamında oynadı. Engin Günaydın 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası'nın reklam yüzü oldu, 2009'da da yeni reklamlarında oynadı, 2013 yılında Artema'nın yeni yüzü oldu ve reklamlarında oynadı.

Hayatı
İlk yıllar ve tiyatro kariyerinin başlangıcı

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat'ın Erbaa, Tanoba ilçesinde doğdu. İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı. Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuarı'na girdi.

Engin Günaydın 1996'da profesyonel olarak tiyatroya girmiş, Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara'da yaşadı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti. Bir Demet Tiyatro"dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'la "Aşkım Aşkım" dizisinde Tarık Usta'yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz'un Yazgı'sıyla Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

2001-2004:Zaga
Engin Günaydın, kendini asıl Okan Bayülgen'in sunduğu Zaga'da gösterdi. Burada kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı. Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında "Hadi Uç Bakalım" ve "Alacakaranlık" dizilerinde oynadı.

2004-2009:Avrupa Yakası
Engin Günaydın, asıl çıkışını Gülse Birsel'in kendisini fark etmesiyle Avrupa Yakası'na katılarak yakaladı. Burada "Burhan Altıntop" karakterini canlandırarak büyük ilgi gördü. Dizinin 14 Eylül 2005 tarihindeki 3. Sezon'da giriş yapan Günaydın, dizide İdare Müdürü rolünü canlandırdı ve dizinin 24 Haziran 2009 tarihindeki son bölümüne kadar devam etti.

2011-2012:Muhteşem Yüzyıl
1. Sezon 1. Bölüm'de konuk olarak geldiği saraya 2. Sezon 1. Bölüm (35. Bölüm)'de yerleşmeye karar vermiş ve dizi kadrosuna dahil olmuştur. Daha sonra sözleşmesi bitmiş ve diziden ayrılmıştır.

Diğer Projeleri
Engin Günaydın O Hikayedeki Mal Benim adlı bir stand-up şovu sunmaktadır.

Filmografi
Sinema filmleri
(2011): Yeraltı - Muharrem
(2009): Vavien - Celal
(2005): Takva - Erol
(2004): Gora - Dergi Editörü
(2004): Yazı Tura - Sencer
(2001): Yazgı (film, 2001) - Necati

Televizyon dizileri
(2013): Galip Derviş - Galip
(2011): Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa
(2011): Üsküdar'a Giderken - Muhtar
(2005 - 2009): Avrupa Yakası - Burhan Altıntop
(2004): Size Baba Diyebilir Miyim? - Mahir
(2003): Hadi Uç Bakalım - Senayi
(2003): Alacakaranlık
(2002): Zor Baba - Bilal
(2001): Aşkım Aşkım - Tarık Usta
(2000): Güneş Yanıkları - Sacit
(1997): Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan

Ödülleri
2013 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)
19. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)

Benzer İçerikler

Erbaa Meydandüzü'nde Trafik Kazası: 3 Ölü
Tokat'ın Erbaa ilçesinde uçuruma yuvarlanan otomobilde bulunan 3 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre; Erbaa'da köyde çalıştıktan sonra...
Erbaa Mutfağı
Bu bölümda Erbaa'mıza ait yemeklere yer vereceğiz. Çorbalar Katıklı çorba, Kara çorba, Zoğal (kızılcık) çorbası, Bulgur çorbası, Hamurlu çorba,...
Alişan KAPAKLIKAYA Konferansı
Eğitimci ve yazar Alişan Kapaklıkaya'nın konferansına çok sayıda veli, öğrenci ve öğretmen katıldı. Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih...
Eski Tekel Binasında Yangın
Eski tekel binalarında bu gün 16.30 sularında başlayan yangın az kalsın faciaya neden oluyordu. İtfaiyenin zamanında müdahalesi eski tekel...
Atiye Erbaa'da
Erbaa'da bu yıl 19'uncusu düzenlediğimiz Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Etkinliklerde sahne alan şarkıcı Atiye, 20 bin hayranını coşturdu....
Kolesterol Düşmanı KARAYAKA KOYUNU
Kolesterolü ‘0’ olan tek kırmızı et türü olarak bilinen Karayaka koyunu, bölgenin et ihtiyacını karşılarken, Kasaba halkının en önemli geçim kaynağı...
Çiftçilerimiz Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretecek
SULAMA BİRLİĞİ GÜNEŞ ENERJİSİNİ ELEKTRİK ENERJİSİNE ÇEVİRMEYİ PLANLIYOR. Erbaa’da büyük bölümü elektrik enerjisi sayesinde sulanan...
Yrd. Doç. Kemal Türker Hayatını Kaybetti
Tokat’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gaziosmanpaşa Üniversitesi(GOÜ) Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Kemal Türker’in...