Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Erbaa'da Damacana Su Satışları Patladı

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
13 Ağustos, 2012 - 19:19 -- erbaaliyiz

Sağlık Bakanlığı tarafından teşhir edilen damacana su markalarını bırakan vatandaşlar, içme suyu ihtiyaçlarını listede ismi bulunmayan firmalarla karşılama yolunu tercih etmeye başladı. Bu arada Ramazan ve yaz dönemiyle birlikte damacana su satışları yüzde 80 oranında arttı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde damacana su satışı yapan ve bayisi olduğu markada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığı için yoğun talep gören İşletme Sahibi Cevdet Dilek, "Damacana suda haberler nedeniyle bir anda satışlarımız kesilmişti. O bir hafta isimlerin açıklanmasını bekledik. Bizi tanıyan ve bilen müşterilerimiz su almaya devam etti. Fakat su satışlarında hissedilir derece de azalma oldu. Bizim tabirimizle kara liste açıklandı. Şükür bayisi olduğumuz marka da herhangi bir problem yoktu. İlginçtir birkaç saat geçmeden telefonlarımız tekrar çalmaya başladı. İki haftadır su almayan müşterilerimiz tekrar aradılar. Yeni müşterilerimizin sayısı da artmaya başladı. Hem Ramazan ayı olması hemde yazın en sıcak dönemini yaşamımız nedeniyle satışlarımız yüzde 80 arttı." konuştu.

Dilek, su alırken müşterilerin damacana altında yazan damacananın üretim tarihini kontrol etmelerini, 2 yılı aşmış damacanaları almamaları uyarısında da bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, Türkiye çapında hizmet veren 244 su firmasının ürünleri üzerinde inceleme yaptığını ve bunlar arasında 114 markada uygunsuzluk tesbit edildiğini duyurmuştu.

Ayrıca bakınız