Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Hayvansever Muhterem Teyze'nin Mirası Mahkemelik Oldu

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
11 Ağustos, 2012 - 15:08 -- erbaaliyiz

76 yaşında hayatını kaybeden Muhterem teyze 150 bin değerindeki iki dairesini sokak hayvanlarına bağışlamıştı. Vasiyetini yerine getirmek için işlemlere başlayan belediyeye, Uzel’in yeğenleri tarafından mahkemeye verildiği ortaya çıktı.

Erbaa yaşayan 76 yaşında ki Muhterem Uzel vasiyeti üzerine mal varlığını belediyeye bağışlayarak sokak hayvanları için kullanılmasını istemişti. Ölmeden önce çok hasta olan ve kimsesi olmadığı içinde 3 yıldır belediyenin desteğiyle hayata tutunan Muhterem teyze ölmeden önce kendisine bakan ve ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olan Erbaa Belediyesine Sokak hayvanlarına harcanması üzere mal varlığını bağışlamıştı. Muhterem teyzenin yeğenleri Belediye’yi dava ederek teyzelerin akli dengesi yerinde olmadığı için mirasının kendilerine verilmesi için dava açtığı ortaya çıktı.

Erbaa Belediye Avukatı Gökan Eroğlu, “Muhterem teyzenin vasiyetini yerine getirmek için çalışmalara başladığımızda mahkemeden bir dilekçe geldiğini belirterek, araştırdığımızda Muhterem teyzenin yeğenleri olan ve mirasçısı olduklarını beyan eden kişiler tarafından belediyenin dava edildiğini öğrendik. Bizlerde mahkemeye karşı bir dava başvurusunda bulunarak elimizdeki belgeleri sunduk şeklinde açıklama yaptı. Eroğlu, önümüzdeki günlerde davanın ilk duruşmasının yapılacağını belirterek belediye olarak Muhterem teyzenin vasiyetinin yerine getirilmesi için ellerinden geleni göstereceklerini” belirtti.

“Onun örnek davranışına Türkiye’nin her yerinden teşekkür mektubu ve ona verilmek üzere hediyeler geldi”

Erbaa Zabıta Müdürü Ümit Cangür, “Muhterem teyzenin ihtiyaçlarını kendi ellerimle karşıladım hasta olduğunda yanında bulunmayan ve yalnızlığına terk edilen yaşlı bir kadının akrabaları nerdeydi diyerek yeğenlerinin bu davranışına sitem eden Zabıta Müdürü Cangür, sokak hayvanları için projemiz hazırdı tam işlemlere başlayacaktık bu engel çıktı dedi. Cöngür, onun örnek davranışına Türkiye’nin her yerinden teşekkür mektubu ve ona verilmek üzere hediyeler geldi fakat vefat ettiği için veremedik bizde belediyenin duvarına onun bu örnek davranışını herkes görsün diye fotoğrafını astık dedi.

Onun vasiyetinin yerine getirileceğini belirten Cangür, yapılacak olan hayvan barınağına ise muhterem teyzenin isminin verileceğini belirtti.