Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Organize Sanayi 5 Firmaya Arsa Tahsis Ediyor

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
11 Ağustos, 2012 - 15:18 -- erbaaliyiz

İhracat birincisi Erbaamızda, 5 yeni firmaya daha organize sanayi bölgesinde arsa tahsisi yapıldı. Yeni fabrikaların 2013 yılında üretime başlamasıyla Osb'de istihdam yapılan kişi sayısı 3 bine ulaşacak.

Erbaa Organize Sanayi Müdürü Bedrettin Şanlı, yeni kurulan 5 fabrikanın dolgu çalışmalarını yerinde inceledi. Şanlı, "Geçen yılın Tokat ihracat şampiyonu Erbaa merkezli bir tekstil fabrikasıydı. 2013 yılının sonlarına doğru Osb bünyesinde faaliyet gösteren işyerlerindeki istihdamın 3 bin kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. Bu yıl 5 yeni firmaya yer tahsisi yapıldı. Onlarda hızlı bir şekilde dolgu çalışmalarına başladılar, dolgunun ardından binaların yapılmasına başlanacak. 2013 sonuna doğruda bu işletmelerin faaliyete geçmesi planlanıyor" dedi.

Osb Müdürü Şanlı, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi'nin konum itibariyle Karadeniz'e, İç Anadolu'ya ve Doğu'ya açılan kapının merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi: " Organize Sanayi Bölgesi'nin D- 100 karayoluna 3 kilometre uzaklıkta olması ve D-100 karayolunun aktif rol oynaması pozitif ayrıcalıkları. Kalifiye işgücü açısından da yeterli olan ilçe de yatırımcı için cazibe merkezi olmaya devam ediyoruz. Osb'de yeni yapılan yer tahsislerimizle 20'nin üzerinde fabrika çalışıyor. 12 yeni farklı yatırımcı ise dosyalarıyla birlikte yer tahsisi için müracaat yapmış durumda. Bu müracaatları değerlendirilip fabrika açmaları için gereken çalışmaların hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Ayrıca bakınız

02.08.2011 - 16:05
14.07.2011 - 16:00