Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Erbaa'ya Gülle ve Çekiç Atma Platformu Kazandırıldı

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
5 Ekim, 2012 - 19:35 -- erbaaliyiz

GÜLLE VE ÇEKİÇ ATMA ALANI ERBAA’YA KAZANDIRILDI

2010-2011 yılında gülle ve çekiç dalında Türkiye şampiyonu olan milli sporcumuz Salih Karadeniz Erbaa’da teknik alanın olmaması nedeni ile çalışmalarını başka yerlerde sürdürüyordu. Yapılan girişimler sonucu bugün gülle atma platformu yapılarak hizmete girdi.
Erbaa Endüstri meslek lisesi görme engelliler spor kulübü sporcusu Salih Karadeniz gerek Tokat gerekse Türkiye şampiyonasında bir çok başarıya imza atmaya devam ediyor.
B-1 2010-2011 yıllarında gülle ve çekiç atma dalında Türkiye şampiyonluğu 2012 yılında B-1 gülle ve çekiç atma dalında Türkiye 2. olan Salih Karadeniz Erbaa’da bu spro dalında çalışacak bir alanın olmaması nedeni ile çalışmalarını sağlıklı yürütemiyordu. İlçe gençlik hizmetleri ve spor müdürü Rayif Ünal ve Tokat gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü yetkililerinin girişimleri ile bugün gülle ve çekiç atma alanı yapılarak bu spor dalınında Erbaa’da gelişmesine katkı sağlandı.
Görenler atletim federasyonu atma sporcular antrenörü Mustafa Erol Karaca Tokat’ın gülle ve çekiç atma spor dalında çok ileride bir il olduğunu söyleyerek yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Karaca Ben çalışmalarına yardımcı olabilmek adına hem antreman programlaması ve antreman verimliliği açısından Erbaa’ya gülle atma çemberi yaptık. Salih burada bizim olmadığımız zamanlarda yada bizimle bu alanı kullanacak.Tokat gülle ve çekiç atma dalında Türkiye’de büyük illerden biri büyük derecelerimiz var milli sporcularımız mevcut birçok milli sporcumuz bu dallarda Tokat’tan çıkıyor. 2013 yılı sezon çalışmalarına yeni başladık. Geçen yıl atmalar milli takımı Tokat’ta yapıldı. Salih’in büyük dereceler yapacağına inanıyorum diyen Karaca imkanlar artırıldığı sürece Salih verimli bir sezon geçirecek. Dedi.
Gülle atmada şampiyon kulüpleri gençler Avrupa şampiyonu Oğuzhan Demir ve liseler Dünya 2. olan Dilek Özada’nın antremanlarda yalnız bırakmadığı Salih Karadeniz Ayrıca Erbaa’daki takımlarına iyi bir yetenek olan Melek Selvi’yi dahil ettiklerini belirterek bu spor dalında Erbaa’nın adını duyurmayı hedeflediklerin söyledi.

Salih Karadeniz Burada benim gülle atma ve çekiç atma pistim yoktu. İlçe spor Müdürümüz Rayif Ünal’a teşekkür ediyorum burada yapılan bu alan Erbaa’daki tüm gençlerimize hizmet edecek bir alan oldu. Ben görme engelli bir sporcu olarak gelip burada çalışıyorum onlarda gelip çalışabilirler. Burada bu spor dalı ile ilgili hiçbir aletimiz yoktu. Mustafa Erol Karaca sayesinde eksik olan spor malzemelerini de temin ettik. Bugün bu açılışı gerçekleştirdik diğer milli sporcularımız beni yalnız bırakmadı. Tekrar söylüyorum kesinlikle bu spor dalına merakı olan herkes gelsin çalışsın. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dedi.
Hedefleri olduğunu söyleyen Karadeniz olimpiyatları bir metre ile kaçırdığını söyleyerek ben Çek cumhuriyetinde 10.02 metre attım eğer 11 metre civarında atsa idim olimpiyatlara ben gidecektim ama nasip değilmiş şu an önce 2013 Türkiye ardından Dünya şampiyonasına hazırlanmaya başladım diyerek İnşallah Erbaa’ya madalya getireceği sözünü de verdi.

Erbaa’daki çalışmalarına bugün başlayan sporcular 2013 Türkiye ve Dünya şampiyonasında madalya yada madalyalar alacaklarından emin bir şekilde çalıştıklarını söylediler.

Ayrıca bakınız