Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

'Çocuğumun Çaresizliğine Çare Olacak Bir Hekim, Bir Uzman Yok Mu?'

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
22 Temmuz, 2012 - 17:45 -- erbaaliyiz

 Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan Yaşar ailesi, 4 yaşındaki oğulları Nebi'ye uzanacak yardım elini bekliyor. Doğduktan 3 ay sonrasına kadar hiç ağlamaması dolayısıyla doktora götürülen ancak bir türlü hastalığı teşhis edilemeyen Nebi, 4 yaşında olmasına rağmen ne yürüyebiliyor, ne de konuşabiliyor. Annesinin desteğiyle yaşama tutunan Nebi, teşhis konulamadığı için tedavi de olamıyor. Anne Yaşar, "Çocuğumun çaresizliğine çare olacak bir hekim, bir uzman yok mu?" diye soruyor.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kamelya Sokak'ta yaşayan Yunus - Saliha Yaşar çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Nebi, hastalığına teşhis konulamadığı ve maddi imkansızlıklar yüzünden çaresiz durumda. Anne Saliha Yaşar, Nebi'nin doğduktan sonra 3 ay boyunca hiç ağlamadığını ve bunun üzerine Erbaa Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini anlattı. Burada doktorların, Nebi'nin vücudundaki anormalliklere teşhis koyamadıklarını ifade eden Yaşar, sonrasında çocuğunu çeşitli hastanelere götürmelerine rağmen bir türlü teşhis konulamadığını anlatıyor.

Anne Saliha Yaşar, konuşamayan, yutmayı bilmediği içinde beslenemeyen, kasları gelişmediği için vücudunu kullanamayan Nebi'nin tedavisinin yapılmasını ve yaşıtları gibi yürümesini istiyor. Yıllardır gitmedikleri doktor kalmadığını gözyaşları içinde anlatan anne Saliha Yaşar, çocuğunun bir kez olsun anne diyebilmesi için canını seve seve feda edeceğini ifade ediyor.

Eşinin İstanbul'da inşaatlarda çalıştığını ifade eden Saliha Yaşar, "İmkanlarımız doğrultusunda götürmediğimiz doktor kalmadı. Fakat kimse bir şey diyemiyor. Çocuğumun çaresizliğine çare olacak bir hekim, bir uzman yok mu?" diyen gözü yaşlı anne yetkililerden kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini vurguluyor.

 

Yorumlar

erbaaliyiz kullanıcısının resmi

erbaaliyiz tarafından tarihinde gönderildi

İnşaallah...