Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Vali Taşkesen'in Park Vadi Gezisi

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
19 Haziran, 2013 - 20:34 -- erbaaliyiz

Vali Sayın Mustafa Taşkesen ve Çekül Vakfı Başkanı Prf.Dr.Metin Sözen ve beraberinde ki heyeti,Kaymakam Sayın Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yenihan birlikte karşıladılar.

Erbaa'da kahvaltıda bir araya gelen heyet Belediye'nin yeni projeleri ile ilgili Belediye Başkanı Sayın Yenihan'dan bilgi aldılar.

Daha sonra heyet Belediye Kent Müzesi'ni,Kale Boğazı'nı ve 1.Etabı tamamlanan Park Vadi projesini gezdiler ve bir dizi incelemelerde bulundular.Heyet Park Vadi'de oluşturulan gölette motorlu tekne ile mini bir gezi yaptı.Vali Sayın Taşkesen Kale Boğazında ve Park Vadi'de kendisi resimler de çekti.

Erbaa gezisi esnasında demeç veren Çekül Vakfı Başkanı Sayın Prf.Dr.Metin Sözen; "Erbaa'nın çevre odaklı projelerde bir çok ilden daha önde olduğunu biliyorum.Ülkemizde Atık Su Arıtma tesisi,Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi, yine ekolojik dengeyi koruma adına başlatılan Kınalı Keklik ve Halkalı Sülün Üretim İstasyonu,şehrin etrafını ağaçlandırma çalışmaları gibi çevre odaklı projelerin hepsini bir arada gerçekleştiren ve bunları sürdürebilir kılan çok az şehir var.Bu anlamda Erbaa'da yapılanları takdir etmemek mümkün değildir. Gördüğüm kadarı ile de bu projelerine yenilerini de eklemişler.Kelkit Irmağı'nın kıyı bandına yaptıkları Park Vadi Çalışması için ise teşekkür ve takdir etmekten başka bir kelime bulamıyorum.Başkan Bey'in sunumunda gördüğüm yeni projelendirilen,Aile Çamlık Mesire alanı ise Erbaa'ya farklı bir soluk katacaktır.Galiba siz Erbaa'lılar biraz fazla şanslısınız."dedi.

Tokat Valisi Sayın Mustafa Taşkesen ise ;"Yaşadığımız Yüzyıl su kaynaklarının anlam ve öneminin en üst düzeye çıktığı yüz yıldır.Bu bağlamda ülkemizde ve yaşadığımız şehirde ki su kaynaklarımızın korunması daha da önem arz etmektedir.Erbaa Belediyesinin Kelkit Irmağı'nı korumak adına yapmış olduğu Atık Su Arıtma tesisi,katı atıkların Kelkit Irmağının kenarına dökülmesini önleyen Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi ve Kelkit Irmağı'nın kıyı bandına yapmış olduğu Park Vadi projesi su kaynaklarımızın korunması adına yapılan önemli çalışmalardır."dedi.

Kaymakam Sayın Abdulkadir Demir ;"Sayın Valimizi, Prf.Dr.Metin Sözen hocamızı ve beraberinde ki heyeti Erbaa'da misafir etmekten onur duyduk."dedi.

Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yenihan" Sayın Valimizin, Prf.Dr.Metin Sözen hocamızın ve beraberinde ki heyetin yaptığımız çalışmaları yerinde görmeleri ve projelerimizi beğenip destek vermeleri bizim için büyük onurdur."dedi.

Heyet Kale Boğazını gezdikten sonra Niksar'da ki programa gitmek üzere yola çıktı.