Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Atık Yağ Projesine Ev Hanımları Büyük Destek Sağlıyor

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
4 Nisan, 2013 - 12:07 -- erbaaliyiz

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, atık yağların toplanması projesine ev hanımlarının duyarlılık gösterdiğini söyledi.

Erbaa Belediyesi 2011 yılında 'Bitkisel Atık Yağların Toplanması' projesini hayata geçirdikten sonra uygulamanın ilçede hızla ivme kazandığı bildirildi. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi amacıyla bitkisel atık yağların ayrı toplanması için tüm lokantalar, yemek üretim tesisleri, okul kantinleri, büfeler, otel mutfakları, fast food satış noktaları ve fabrika yemekhanelere tebligat yaparak atık yağ toplayan firmalar ile sözleşme yapmalarını sağladıkların söyledi. Ayrıca bitkisel atık yağları biriktirme bidonlarını belediyenin giriş katına koyduklarını ifade eden Başkan Yenihan, "Bu çalışmalarımızın sonucunda beni en çok sevindiren ev hanımlarımızın duyarlılığı oldu. Belediyemizin giriş katına koyduğumuz atık yağ bidonuna atık yağlarını getiren ev hanımları hem çevreye katkı sağlıyorlar hem de hediyelerini de alıyorlar" dedi.

Belediye olarak tüm çalışmalarını çevre ve insan odaklı olmasına özenle dikkat ettiklerini ifade eden Başkan Yenihan, "Bu çalışmalar çevremize katkı sağlamakla beraber, bitkisel yağların biyodizel yakıta dönüştürülmesi ile de ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Bizler gelecek nesillerimize içilecek su, ekilecek toprak bırakmak istiyorsak çevre odaklı çalışmalara çok daha önem vermemiz gerekiyor. Biz bu hususu bir kul hakkı olarak görüyor ve tüm çalışmalarımızı bu düşüncemize göre şekillendiriyoruz" diye konuştu.