Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

"KUGlobalAid" Ekibi Erbaa'da

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
12 Nisan, 2013 - 01:30 -- erbaaliyiz

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi öncülüğünde kurulan “KUGlobalAid” öğrenci yardım kuruluşundan sekiz öğrenci, Erzincan’daki kadın girişimcileri destekleme projelerine dikkat çekmek için bisikletle İstanbul, Erzincan yolculuğu esnasında Erbaa’da mola verdi. 14 Nisan Pazar günü Erzincan’a ulaşacak olan ekip bugün Erbaa’dan ayrılacak.

Gönüllü öğrencileri bir araya getirerek, yurtiçinde ve yurtdışında mikro-finans projeleri üzerine çalışan Koç Üniversitesi “KUGlobalAid” öğrenci yardım kuruluşu, Erzincan’daki kadın girişimcileri destekleme projelerine dikkat çekmek için proje başlattı. Proje kapsamında, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi öncülüğünde kurulan “KUGlobalAid” üyesi 4’ü Türk, 2Amerikalı,1Kanadalı ve 1 Fransa’lı’ü değişim programı öğrencisi,hocaları ve koçları ile beraber toplam 12 kişilik grup, 1.049 kilometre pedal çevirerek bisikletle İstanbul’dan Erzincan’a gidiyor

Proje kentte yaşayan ve gelir düzeyi düşük kadınları ve KOBİ’leri finansal olarak desteklemeyi ve toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Erbaa’da kaldıkları iki gün süresince, Erbaa’yı ,Erbaa Kent Müzesi’ni ve Belediyemizin Çevre odaklı projelerinden Sülün Keklik Üretim İstasyonu ve Erbaa Park Vadi Projesini gezen öğrenciler, Bunlar ile beraber Katı Atık ve Atık Su arıtma Tesisi gibi hizmetlerin bir ilçe için oldukça büyük ve önemli projeler olduğunu belirttiler.

Çevre Mühendisliği okuyan Kanadalı Öğrenci Graham May ,Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisi arkadaşı Zeynep Hatip’in tercümesi ile ”Anadolu’da, yani Metropol olmayan bir yerleşim yerinde bu tarz başarılı çevre yatırımlarını görmek beni oldukça şaşırttı” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yenihan ise;

“Misafirlerimizin Erbaa’mızı ve Çevre odaklı projelerimizi beğenmelerini oldukça önemsiyorum. Çünkü misafirlerimizin ikisi Amerikalı,biri Kanadalı ve birisi de Fransız.Geri kalan Türk öğrencilerimiz ise Ülkemizin seçkin üniversitesinde öğrenimini sürdüren başarılı öğrenciler.Bir Türk şehrinin Avrupa’nın herhangi bir şehrinden farkı olmadığını Avrupalılardan duymak tabiî ki güzel şey ,ama biz bu hizmetlerimizi sırf başkaları beğensin diye değil,Kendi insanımızın her türlü hizmetin en güzeline layık olduğunu düşündüğümüz için yapıyoruz” dedi

Koç Üniversitesi öğrencileri yolculuk boyunca;, Erbaa’dan sonra ve Reşadiye’de konakladıktan sonra Erzincan’a ulaşmış olacaklar.

Haber: Erbaa Belediyesi