Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Dere Tepe Eğitim Sertifikaları

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
28 Şubat, 2013 - 12:20 -- erbaaliyiz

İlçemizde 'Dere Tepe Eğitim' kadın destek programı kapsamında çocuk ve yaşlı bakımı konusunda eğitim verilen 18 kadına törenle sertifikalarına kavuştu.

Erbaa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Doğanyurt köyünde Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen 'Dere Tepe Eğitim' Projesi sonra erdi. İlçede ilki geçen yıl Değirmenli beldesinde gerçekleştirilen eğitimin ikincisi bu yıl Doğanyurt köyünde yapıldı. İProje kapsamında eğitimlerini tamamlayan 18 kadın kursiyere bugün sertifikaları çok sayıda davetlinin katılımı ile verildi.

Törende ilk olarak konuşan Erbaa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Gökbulut eğitimin önemine işaret etti.

İlçe protokolünün eşlerinin de katıldığı programda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Yavaş, bakanlık olarak yapılan çalışmaları anlattı.

Erbaa Kaymakamı Abdulkaadir Demir ise ülke kalkınmasında kadın eğitiminin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Demir, "Eğitim önce evde anne kucağında başlıyor. Kadınlarımızın eğitilmesi her açıdan çok önemli." diye konuştu.

Kadın destek programı kapsamında 9 hafta boyunca haftada 2 saat olmak üzere Doğanyurt köyünde kadınlara, "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Gebelik, Çocuğun Bakımı, Sağlığı ve Beslenmesi, Çocuğun Büyümesi ve Gelişimi, Çocukla İletişim ve Olumlu Davranış Geliştirme, Çocukta Olumsuz Davranışları Azaltma, Kadın Sağlığı, Çevre ve Haklarımız" gibi konularında eğitim verildiği öğrenildi.

Doğanyurt İlköğretim Okulu'ndaki tören eğitimi başarıyla tamamlayan 18 kadına sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Haber: CİHAN