Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Esiad ve Kosgeb'den Eğitim Desteği

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
25 Şubat, 2013 - 15:37 -- erbaaliyiz

Tokat Erbaa Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) ve KOSGEB işbirliği ile hazırlanan proje sayesinde, Erbaa da faaliyet gösteren inşaat ve tekstil sektörüne yönetim ve organizasyon eğitimi verilecek.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde faaliyet gösteren Erbaa Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) ilçede faaliyet gösteren işletmecilerin sorunlarını araştıran bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda bölgede faaliyet gösteren işletmelerin teknik ve yönetim kadrolarındaki eksiklikler nedeniyle işletmelerin büyüme ve gelişme hızının yavaş olduğu tespit edildi. Yapılan tespit sonucu ESİAD ve KOSGEB işbirliği ile "Erbaa İnşaat ve Tekstil Sektörünü Destekleme Projesi" geliştirildi.

Hükümet konağı toplantı salonunda işletmecilere tanıtılan projede katılımcılara bilgi veren Erbaa Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Peşkir, " ESİAD tarafından üyesi bulunan işletmelerle yapılan ön görüşmeler neticesinde, KOBİ'lerin kurumsallaşma- profesyonel yönetim-reklam-tanıtım ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık hizmetleri eksikliği, sektörel işbirliği ve dayanışma eksikliği, KOBİ'lere yönelik mevcut kredi, destek ve hibeler hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları gibi eksikliklerin olduğu görülmüş olup, bunun çözümü olarak "Erbaa İnşaat ve Tekstil Sektörünü Destekleme Projesi" geliştirilmiştir. Proje ile Erbaa ilçesinde, ESİAD üyeleri başta olmak üzere 30 KOBİ temsilcisine 48 saat "Genel İşletmecilik" eğitimi verilerek KOBİ'lerin yönetim ve organizasyon kapasitesinin yükseltilmesine, "Finansman kaynakları" konusunda 12 saat eğitim verilerek işletmelerin yerel ve ulusal hibe, destek ve kredilerden yararlanmasına katkı sağlanacaktır. Peşkir, ayrıca "İnşaat ve Yapı Malzemeleri" sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin katılacağı "Sektörel Kümelenme Etkinliği" düzenlenerek Erbaalı işletmelerin yeni pazarlar ve iş fırsatları bulmalarını, bölgesel ticaret yaparak büyümelerine ve rekabet güçlerini arttırmalarına katkı sağlanacaktır. Yine "Tekstil, İnşaat ve Yapı Malzemeleri" sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin katılacağı "Yurt İçi ve Yurt Dışı Teknik İnceleme Ziyareti" düzenlenerek, yurt içi ve yurt dışı işbirliklerinin geliştirmesine, yurtiçindeki ve yurt dışındaki işletmelerle işbirliği yaparak büyümelerine ve rekabet güçlerini arttırmalarına katkı sağlanacaktır" diyerek değerlendirme yaptı.

Programa Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, KOSGEB Müdürü Köksal Özen, OKA İl Koordinatörü Mehlika Dicle, ESİAD Başkanı Talha Yüce, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Akgün, banka müdürleri ve iş adamları katıldı.

OKA ve KOSGEB müdürlerinin de sunum yaptığı programda katılımcılara teşekkür eden Erbaa Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Talha Yüce, "Dernek faaliyetlerinin aralıksız olarak devam edeceğini, Erbaa sanayicisi için kendilerinin her zaman yanlarında olacaklarını" söyledi.Daha sonra program yapılan ikramla son buldu.

Ayrıca bakınız

02.08.2011 - 16:05